butelki z olejkiem rycynowym

Olejek rycynowy – przyjaciel każdej kobiety

Jamajski olej rycynowy – co to w ogóle jest oraz czym się odróżnia od normalnego olejku rycynowego, jaki możemy dostać w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia lepsze, iż jest sens właśnie w niego pakować pieniądze?

Olejek rycynowy posiada wiele zastosowań w pielęgnacji. W pierwszej kolejności używany jest do wzmacniania a także kosmetyki włosów. Prócz tego częstokroć jest też stosowany między innymi do buzi a także rzęs.

Co w takim razie wyróżnia jamajski olejek rycynowy i z jakiej racji zdecydować się na olej Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia styl jego wytwarzania. Jest on mniej groźny dla nas jak też nie zapycha porów, co ma wielkie znaczenie przy pielęgnacji włosów czy cery. Po drugie jest to produkt w zupełności organiczny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olej rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba pamiętać o regularności ze względu na fakt bez tego możemy nie osiągnąć planowanych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to odrobinę więcej czasu. W internecie można wyczytać wiele pomysłów stosowania tego typu produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu trzeba starannie usunąć substancję. Olej należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy i brwi

Olej ten doskonale sprawdza się także w przypadku brwi jak również rzęs. W przypadku rzęs należy uważać aby preparat nie dostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować dwa-trzy razy w tygodniu, aby po paru tygodniach zauważyć satysfakcjonujące wyniki. Jeśli chodzi o brwi to częstotliwość użykowania jest zbliżona. Produkt najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano zlikwidować. Po więcej urodowych inspiracji zajrzyj na bloga rycynowy.pl